Om Køge modelbane klub

Velkommen til Køge Modeljernbane Klub (KMK). Vi holder til på Gymnasievej 10, 4600 Køge. Klubben er placeret ved siden af Ellemarkskolens skolens gymnastiksal.

Klubben har eksisteret siden 2001, da den blev oprettet på resterne af modelbaneklubben “Tagrytteren” fra Slagelse. Klubben arbejder på at opbygge og drive et modelbaneanlæg med DSB og danske privatbaner som forbillede. Anlægget, der er et toskinne digitalt DCC anlæg, opbygges i epoke III dækkende perioden fra 1950 – 1964.  Det rullende materiel dækker perioden 1945 – 1964. Læs mere under menuen “Anlægget”.

Vi er 14 medlemmer, som råder over ca. 40 m2, til vores modelbane i skala 1:87 HO, der opbygges som modulløsning med et antal moduler, der kan sættes sammen til ca. 80 meter kørestrækning, når vi også bruger fællesrummet. Til klublokalet har vi et par mindre depotrum til opbevaring af materiale til anlægsbygning og kørsel.

Vi har fælles opholdsrum og køkken sammen med andre klubber på Gymnasievej 10. Her foregår masser af klubbens gøremål: Den årlige generalforsamling, julefrokosten, filmaftener, medlemsmøder og ikke mindst det obligatoriske aftensmåltid, et punkt vi sætter stor pris på – det styrker fællesskabet!

Vi råder også over et mindre bibliotek med håndbøger, kataloger og modelbaneblade fra Arilds tid, dog mest af dansk oprindelse.

KMK søger at udbrede interessen for modeljernbane hobbyen og kendskabet til dansk jernbanehistorie gennem udsendelse af klubbladet “Mosebanen“. Bladet finder du på hjemmesiden under menuen Mosebanen med link til tidligere numre. Ny hjemmeside på vej: Mosebanen.com.

Efter hvert klubmøde udsendes klubnyt, heri du kan læse meget mere om klubbens liv og gerninger. Klubnyt er fyldt med både satire, sjove historier og billeder fra aftenen. 

Klubbens medlemmer mødes hver tirsdag mellem kl. 15 og 21 til byggeaften. Du skal være velkommen til at kigge ind den sidste tirsdag i måneden. Da klubbens anlæg er under ny opbygning, kan vi desværre ikke foreløbig vise kørende tog, men forventes at kunne fra efteråret 2021.

Klubben er naturligvis medlem af DMJU.  http://dmju.dk/